Tweedehands of refurbished artikelen zijn steeds meer in opkomst en sommige mensen een specifieke voorkeur voor dit soort producten. Naast het in de prijs kan schelen, in vergelijking met nieuwe artikelen, draagt het ook bij aan een stukje duurzaamheid. Veel artikelen die door mensen weggedaan worden, zijn nog in een goede staat om nogmaals gebruikt te kunnen worden. Het kan voor bedrijven dan ook een idee zijn om de keuze te maken voor het aanschaffen van tweedehandskantoor meubilair in plaats van alles nieuw aan te schaffen.  

 

Het juiste comfort

Een belangrijk element aan een werkplek is een bureaustoel. De basis ligt bij het bureau, anders kun je niet gemakkelijk werken, maar het is ook prettig om aan je bureau te kunnen zitten. Zo kunnen bedrijven dus kiezen voor de aanschaf van tweedehands bureaustoelen. Bij Lamers kun je terecht voor een groot assortiment aan onder andere tweedehands bureaustoelen. Voordat de stoelen opnieuw worden aangeboden, doorstaan deze een keuring. Er wordt nagegaan of de stoelen voorzien dienen te worden van eventueel nieuwe elementen of zelfs nieuwe stoffering. Dit wordt dan uitgevoerd waarna de stoelen aangeboden kunnen worden en een tweede leven kunnen krijgen.

 

Groot assortiment

Naast een assortiment aan bureaustoelen, beschikt Lamers ook over andere tweedehands kantoormeubelen. Dit verschilt tussen bureaus, vergadertafels, archiefkasten en accessoires. Er wordt dus een assortiment aangeboden van allerlei verschillende elementen waarmee een kantoor gevuld kan worden en dit alles tweedehands. Zoals al aangegeven kan de keuze om tweedehands meubels aan te schaffen te maken hebben met de prijs, aangezien dit vaak minder is dan wanneer je nieuw meubilair koopt. Daarnaast zijn de meubels nog in voldoende goede staat om gebruikt te kunnen worden en zou het zonde zijn als deze worden weggedaan. Net als bij bureaustoelen wordt er bij al het meubelen wat binnenkomt bij Lamers gekeken of deze echt nog aan de juiste kwaliteit voldoen om een tweede leven te krijgen. Pas als dit zo is, worden deze opnieuw aangeboden.

 

Thuiswerkplek

Naast dat een kantoorplek voorzien kan worden van tweedehands meubilair, kun je ook een thuiswerkplek inrichten met tweedehands meubels. Sommige mensen werkten voor een bepaalde periode thuis waarna zij weer fysiek naar kantoor zijn gegaan. Anderen werken nog sommige dagen thuis en in dat geval is het toch prettig om je eigen plek te hebben. Als je de ruimte hebt tot het maken van een thuiswerkplek, hoef je deze dus niet te voorzien van allerlei nieuwe meubels, maar kun je ook de keuze maken om deze te vullen met tweedehands kantoormeubelen. Dit bespaart in geld en aangezien het iets is waar je misschien niet iedere dag aanwezig bent, is het belangrijk dat je comfortabel zit, maar tweedehands kantoormeubelen kunnen dit ook bieden. Het kan dus zeker worden gezien als een slimme en duurzame keuze.